Beleef Arvo Pärt online

Er zijn mooie documentaires, registraties, podcast en veel meer over Arvo Pärt te vinden. We verzamelen mooie waardevolle links hier.

Bekijk Pärt Online

Documentaire

That Part Feeling

In de documentaire That Pärt Feeling volgen we het Cello Octet Amsterdam tijdens een intensieve samenwerking met Arvo Pärt. Een unieke gebeurtenis die centraal staat in de documentaire. We krijgen zo een bijzondere inkijk in het universum van Arvo Pärt. Een universum dat niet alleen bewoond wordt door klassieke musici als Tõnu Kaljuste, Candida Thompson of Daniel Reuss maar ook door andere kunstenaars zoals de choreograaf Jiří Kylián, filmmaker Alain Gomis en de jonge Canadese techno-componist Kara-Lis Coverdale. Allen zijn zij op zoek naar het Pärt gevoel.

Website That Part Feeling

Bekijk op Vimeo

Podcast Het pad van pärt

In deze podcast volgt radio- en podcastmaker Hans Smit het bospad naar het Pärt-centre in Laulasmaa, Estland. Een haast meditatieve wandeling naar een plek die gewijd is aan het leven en werk van een van de belangrijkste componisten van onze tijd: Arvo Pärt (1935).

De website van de Podcast Het Pad van Pärt

Beluister de Podcast op Spotify

Heb je een tip?

We staan altijd open voor interessante links naar projecten over Arvo Pärt. Heb je een leuke tip? Stuur dan een mailtje naar info@stichtingkwintessens.nl